
- - - - - - - - - - - - - - - -
Linkek a témában:
Finom fűszerekkel
Egy serpenyőben vajat olvasztunk és beletesszük a finomra vágott vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és vékonyra szeletelt gombát...
A téli bulik kedvence
A fondü igazi barátkozós, beszélgetős, közösségi, partira való étel, amit még főzni sem kell, csak előkészíteni, így valójában elronthatatlan, viszont isteni, akár a sajtos, akár a húsos változat mellett döntünk.
Klasszikus sajt fondue
Ez egy klasszikus sajt fondue recept, magyarul csak fondü! Baráti összejövetelekre, esti nassolni valónak tökéletes választás. Pirított kenyérkockákat, kolbászt, vagy gyümölcsöket is használhatunk a mártogatáshoz.
Pannónia
A tűzről levéve kihűtjük és átszűrjük. Egy serpenyőbe tesszük a tojásokat, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a lereszelt Pannónia sajtot, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük.
Sajtfondue
Svájcban járva kóstoltam meg először az igazi sajt – és csokifondue-t. A sajtmártáshoz apró sült husikat, párolt zöldségeket és felszeletelt baguetteket tálaltak.
Sajttal vagy csokoládéval szereted?
Kaldeneker György médiaszakács weboldala: receptek, fotók, ötletek
A fondü a svájci emberek kedvenc étele, ami szinte az egész világot meghódította. Népszerűsége az egyszerűségében rejlik, remek közösségformáló evős-mártogatós mulatság.