- - - - - - - - - - - - - - - -
Linkek a témában:
A téli bulik kedvence
A fondü igazi barátkozós, beszélgetős, közösségi, partira való étel, amit még főzni sem kell, csak előkészíteni, így valójában elronthatatlan, viszont isteni, akár a sajtos, akár a húsos változat mellett döntünk.
Finom fűszerekkel
Egy serpenyőben vajat olvasztunk és beletesszük a finomra vágott vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és vékonyra szeletelt gombát...
Klasszikus sajt fondue
Ez egy klasszikus sajt fondue recept, magyarul csak fondü! Baráti összejövetelekre, esti nassolni valónak tökéletes választás. Pirított kenyérkockákat, kolbászt, vagy gyümölcsöket is használhatunk a mártogatáshoz.
Pannónia
A tűzről levéve kihűtjük és átszűrjük. Egy serpenyőbe tesszük a tojásokat, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a lereszelt Pannónia sajtot, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük.
Sajtfondue
Svájcban járva kóstoltam meg először az igazi sajt – és csokifondue-t. A sajtmártáshoz apró sült husikat, párolt zöldségeket és felszeletelt baguetteket tálaltak.
Sajttal vagy csokoládéval szereted?
Kaldeneker György médiaszakács weboldala: receptek, fotók, ötletek
A fondü a svájci emberek kedvenc étele, ami szinte az egész világot meghódította. Népszerűsége az egyszerűségében rejlik, remek közösségformáló evős-mártogatós mulatság.